Ortho Medi
 

steunzolen

Als er voetklachten of afwijkingen zijn geconstateerd aan één of beide voeten, is de eerste stap een bezoek aan een voorschrijvend specialist, die een diagnose stelt.

Indien er een indicatie is voor orthopedische steunzolen, wordt een afdruk genomen van de voeten door de orthopedische verstrekker.

Het probleem wordt in overleg beoordeeld en de nodige aanpassingen worden op het  medisch voorschrift gepreciseerd. 

Op basis van het medisch voorschrift en de afdrukdoos, worden de steunzolen vervaardigd. Orthopedische steunzolen kunnen uit verschillende materiaalsoorten vervaardigd worden.

Steunzolen op maat  zijn een belangrijk middel om voetklachten ten gevolge van een verkeerde lichaamshouding te verhelpen of te voorkomen. Een steunzool zorgt voor ondersteuning of correctie van de voet. De werkwijze van de orthopedisch technieker van Ortho Medi vloeit rechtstreeks voort uit de visie van de arts specialist.

Steunzolen  bewijzen hun diensten, onder meer bij standcorrecties en bij het ontlasten van drukpunten zoals bij hielspoor en een overbelaste voorvoet.  Hierdoor  zijn  de eigenschappen van een steunzool zoals sterkte, soepelheid en buigzaamheid van uiterst groot belang.

Na medisch voorschrift kan Ortho Medi ook een ganganalyse uitvoeren. Deze gebeurt steeds op woensdag en na afspraak.

Bij heel ernstige voetaandoeningen zal voorgesteld worden over te gaan naar orthopedisch schoeisel.