Ortho Medi
 

prothesen

Een prothese is een hulpmiddel dat een lichaamsdeel vervangt.

Onze gespecialiseerde technici werken volgens de nieuwste technologische ontwikkelingen en streven naar een eindresultaat waarbij u geniet van optimaal comfort.

Uw prothese wordt op maat gemaakt en kan verschillende keren gepast worden in de loop van het productieproces.

Behalve onze focus op comfort, maken we gebruik maken van een uitgebreid gamma aan kleuren en kunnen we op zeer gedetailleerde wijze bepaalde tinten verkrijgen.

Ook haarbegroeiing en bijvoorbeeld tatoeages kunnen voorzien worden voor een indrukwekkende gelijkenis.

Hoe gaan wij te werk:

  • We informeren u uitgebreid over onze mogelijkheden om u te helpen en over onze manier van werken. Indien het om uw eerste prothese gaat, zullen wij u een duidelijk beeld geven van het totale revalidatieprogramma en we zullen ervoor zorgen dat u de beste keuze kan maken op het juiste moment.
  • Voorbereiding: wanneer u -in overleg met het protheseteam- beslist hebt welke prothese het best bij u past, wordt er een gipsafdruk genomen.
  • Eerste fase: controle van de pasvorm van de proefprothese.
  • Tweede fase: controle van de uitlijning van de prothese, waarbij wordt nagekeken of de lengte en de opbouw van de prothese overeenkomen met de vorm van het nog aanwezige, tegenovergestelde lidmaat.
  • Derde fase: afleveren van de prothese, inclusief uitgebreide toelichting over het juiste gebruik en het onderhoud.

U kunt bij ons terecht voor:

  • Prothesen voor het onderste lidmaat : voorvoet, onderbeen, knie-exarticulatie, bovenbeen, heup-exarticulatie.
  • Prothesen voor het bovenste lidmaat : esthetische ( dit kan gaan over een vingerprothese, een partiële hand, een hand, een onderarm of een bovenarmprothese), functionele en myo-electrische armprothesen.
  prothesen

 

prothesen

prothesen